dissabte, 22 de setembre del 2012

Tecnologia i metodologia un nou camp d'aprenentatge


Desprès d’ haver vist aquests vídeos sobre els nous mètodes en l'aprenentatge, ens podem adonar de l’importància que està adquirint la tecnologia en l’ aprenentatge i en la comunicació. Tant per realitzar tasques, realitzar animacions, fer una reperesentació d’una escola, comunicar-nos amb els familiars o bé, en el cas educatiu comunicar-nos amb els professors, mitjançant e-mails o videoconferències.

A travès de la tecnologia múltimedia es poden crear un videos d’ experiència audio- visual i videos d’animació.  

En el temps, en l’ educació, han sorgit una sèrie de canvis que ha fet canviar a una escola tradicional a passar a ser una escola moderna; com per exempre, el canvi d’una pissarra de guix a una pissarra digital interactiva. S’ ajunten tecnologia i metodologia per aconseguir un aprenentatge més assolit.

Comencen a sorgir les aules autosuficients, on ja no és necessari que alumnes i professors ja no sortin de l’aula per obtenir informació ja que les aules tenen tots els recursos necessàris per a la recerca. Les classes disposen d’ ordinadors, videocàmares, tablets PC per cada alumne i projector.

Cada cop, la tecnologia abarca més camps i augmenta l’ importància en l’ aprenentatge. En alguns dels vídeos que hem pogut veure ens han mostrat una part còmica fent comparacions entre els llibres i els ordinadors, adonant-nos com poc a poc  anem deixant de banda els llibres per endinsar-nos en el món tecnològic de la multimèdia.

Transformar l’escola amb projectes telemàtics, canvia l’aprenentatge fins arribar a un éxit educatiu. És un bon canvi i necessari tan per a l’alumne com pel professo.